Duurzaamheid begint een steeds belangrijker onderwerp te worden binnen onze maatschappij. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een steentje aan verduurzaming bij te dragen. Een van de dingen waar veel mensen tegenwoordig voor kiezen is voor het plaatsen van zonnepanelen. Deze hebben niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. Tegenwoordig kun je zonnepanelen zelfs huren. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Het huren van zonnepanelen in Gelderland is een zeer goede optie voor mensen die willen profiteren van de voordelen van zonnepanelen zonder dat zij hiervoor een fiks bedrag voor moeten investeren. Zonnepanelen plaatsen is namelijk niet goedkoop. Er komen steeds meer bedrijven die het huren van zonnepanelen aanbieden, maar hoe gaat dit nou in zijn werk? Voor het huren van zonnepanelen hoef je dus zoals gezegd geen grote betaling te doen. Je hoeft alleen de huurprijs te betalen. Allereerst ga je opzoek naar een bedrijf die de service biedt. Dit bedrijf zal vervolgens de zonnepanelen leveren en installeren. Hierna kun je meteen profiteren van de energie die de zonnepanelen leveren. De zonnepanelen zelf blijven van het bedrijf waaraan je de huurprijs betaald.

De voor en nadelen van zonnepanelen huren

Er zitten nogal wat voor en nadelen aan het huren van zonnepanelen. We zullen het eerst hebben over de voordelen en daarna over de nadelen. Het eerste voordeel, waar we het al over hebben gehad, is dat je dus geen grote investering hoeft te doen om zonnepanelen op je dak te krijgen. Het tweede voordeel is dat de zonnepanelen eigendom blijven van de verhuurder. Hier heb je dus als huurder weinig omkijk naar. Ook kun je ervoor kiezen om de zonnepanelen na een tijd alsnog te kopen. Verder is het zo dat zonnepanelen voor een lagere energierekening zorgen. De maandelijkse huur van de zonnepanelen valt vaak lager uit dan de opbrengst aan energie van de panelen. Dan zijn we nu aangekomen bij de nadelen. Allereerst zit je vast aan een contract. Als je dit contract eerder wilt opzeggen dan zitten hier vaak hoge kosten aan verbonden. Verder wordt de salderingsregeling vanaf 2023 afgebouwd. Hierdoor bespaar je steeds minder op de energierekening en zal de huurprijs vaak hoger uitvallen dan de besparing op de energierekening.

De kosten van zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren brengt uiteraard kosten met zich mee. De gemiddelde huurprijs ligt aan de hoeveelheid panelen die je wilt plaatsen. Er zijn verschillende aanbieders die verschillende soorten huurcontracten aanbieden. Meestal betaal je per zonnepaneel. Onze tip is om verschillende aanbieders te vergelijken en goed af te wegen of je zonnepanelen wil huren of in één keer aan kunt schaffen.