Steeds meer woningen lijken hun eigen energie op te wekken aan de hand van zonnepanelen. Het is een mooie manier om bij te dragen aan een beter milieu. De montage zonnepanelen werkt immers energie op een milieuvriendelijke wijze op, waarbij er geen broeikasgassen vrijkomen. Gezien het huidige klimaatprobleem is dit een mooie eigenschap. Maar hier blijft het niet bij…

De zonnepanelen helpen niet enkel het milieu, maar ook jou en jouw portemonnee! Zo zijn de nieuwe zonnepanelen niet enkel goedkoper geworden in aanschaf, de aanschafprijs is namelijk ruim 25% gedaald, maar helpen de zonnepanelen jou ook een hoop kosten in de toekomst te besparen. Benieuwd? Lees snel verder.

Kosten besparen op energie

Normaliter zul jij jouw energie opkopen bij het energienet. Hier schommelen de energieprijzen voortdurend en ben jij vaak een hoop geld kwijt aan energie. Aan de hand van zonnepanelen is het mogelijk om jouw eigen bruikbare energie op te wekken. Hierdoor ben jij niet of maar deels afhankelijk van het energienet. Dat zal jou op termijn een hoop kosten besparen! Maar wat wekken zonnepanelen precies op?

Wat leveren zonnepanelen op?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt aangeduid in Wp (Wattpiek). Aan de hand van Wattpiek kan de hoeveelheid energie dat het paneel kan opwekken. Een standaard zonnepaneel heeft een vermogen van circa 250 tot 270 Wp. Dit staat gelijk aan zo’n 212 tot 230 kWh.

Wat kan ik met deze hoeveelheid kWh?

Een gemiddeld huishouden verbruikt circa 3500 kWh per jaar. Hiervoor zul je rond de vijftien kwaliteits zonnepanelen nodig hebben. Een mobiel opladen kost echter maar 5 Watt. Dit houdt in dat jij met een zonnepaneel ruim 46 duizend keer jouw mobiel kunt opladen! Daarbij is het ook mogelijk om een uur per dag te stofzuigen, om de dag een was te draaien of 30 kopjes koffie per dag maken. Wanneer ga jij zonnepanelen kopen?