Veel bedrijven kiezen ervoor een systeemplafond te laten installeren. Op zich niet zo vreemd, want zo’n plafond ziet er mooi fris en elegant uit. Daarnaast heb je geen last van schilderwerkzaamheden en beschadigingen zijn direct verholpen. Niet vreemd dat kantoren, ziekenhuizen, scholen, winkels, sportscholen en zelfs zwembaden van dit plafond worden voorzien. Twijfel je nog? Lees dan snel verder en laat je door de voordelen van dit mooie plafond overhalen.

Leidingen en bedradingen wegwerken

Een systeemplafond is een plafond van platen, profielen en een ophangsysteem. Doordat het plafond dan wat lager komt te hangen, ontstaat er een vrije ruimte tussen het bestaande plafond en het systeemplafond. Deze ruimte is ideaal om leidingen en kabels weg te werken. Een systeemplafond is dan ook een vrij goedkope oplossing voor het kabel- en leiding probleem. De ruimte kan eenvoudig gebruikt worden voor de aanleg van systeem leidingen, verwarming en riolering.

Verlichting

Dankzij de vrije ruimte kan ook de bedrading van de verlichting eenvoudig weggewerkt worden. Je kunt spotjes makkelijk in de platen verwerken en ook andere grote lampen worden eenvoudig in dit plafond weggewerkt. Vaak wordt in een ruimte te weinig verlichting aangebracht en dat kan leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn. Zeker in een ruimte waar gewerkt moet worden is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor de productiviteit.

De juiste akoestiek

Een goede akoestiek is erg belangrijk voor een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor. Uiteraard wil je niet je collega aan het eind van de gang horen terwijl hij aan de telefoon is. Ook in een zwembad waar veel gillende, lachende en krijsende bezoekers zijn, word je helemaal gek als het geluid weerkaatst aan alle kanten. Met een systeemplafond is dit verleden tijd. De platen zorgen ervoor dat je minder last hebt van holle en harde geluiden en dat is wel zo prettig werken.

Beschadigingen

Een ander voordeel van een systeemplafond is dat beschadigingen eenvoudig verholpen kunnen worden. Is er last van lekkage schade? Dan hoeft niet direct het hele plafond vervangen te worde, maar kun je eemnvoudig de plafondplaten vervangen door nieuwe platen. Ideaal toch?

Eenvoudig te monteren

Het laatste voordeel dat ik hier wil bespreken met jullie, betreft de montage. De montage van een systeemplafond is namelijk zeer eenvoudig. Zeker wanneer je een professioneel bedrijf inhuurt voor deze klus, kan het plafond al binnen een dag gemonteerd worden. Er wordt weinig rotzooi gemaakt en dat betekent dat je werknemers gewoon door kunnen werken terwijl de monteurs aan de slag zijn. Geen reden dus om zo’n fris plafond te laten.