Let op! U belegt buiten AFM-toezicht
Geen prospectusplicht voor deze activiteit
U belegt buiten AFM-toezicht

Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoeveel zonnepanelen komen er?

Er komen 98.560 zonnepanelen. Het park levert minimaal 20 jaar groene energie voor ruim 10.000 huishoudens.

Hoe kan ik participeren?

De Groene Reus, de lokale energiecoöperatie Flevoland, geeft inwoners in Flevoland de mogelijkheid om te participeren in zonnepark Zuyderzon Almere. Dit kan door een obligatie te kopen. U kunt al meedoen vanaf 50 euro, dat is 1 obligatie. 6 obligaties (300 euro) staat gelijk aan één zonnepaneel in het park. Het verwachte rendement over de looptijd is 5,5%, maar minimaal 4% – en maximaal 7% . Als u geïnteresseerd bent in participatie in het zonnepark kunt u zich hier aanmelden en meer informatie opvragen.

Kan ik stroom afnemen van het zonnepark?

Via De Groene Reus kunt u stroom afnemen van het zonnepark.

Wanneer start de bouw van het zonnepark?

De bouw van het park is gestart medio maart. Medio 2019 is de verwachting dat het park gereed is.

Wie is de initiatiefnemer van de zonneweide?

De gemeente Almere heeft het initiatief genomen voor dit zonnepark. Ze heeft na een selectieronde voor samenwerkingsverband Zuyderzon Almere gekozen om het zonnepark te realiseren. Deze partij kwam in de ogen van de gemeente met het beste aanbod voor onder andere lokale participatie (obligaties + zonnestroom van het park) en het stimuleren van lokale werkgelegenheid (door zoveel mogelijk lokaal in te kopen).

Wie is Zuyderzon Almere?

Zuyderzon Almere is een samenwerkingsverband van HVC en Sunwatt. De Groene Reus (de lokale duurzame energiecoöperatie van Flevoland), verzorgt namens Zuyderzon de participatie. Volgens De Groene Reus en Zuyderzon is lokale samenwerking de sleutel tot succes. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen om inwoners en bedrijven uit Almere en omgeving mee te laten profiteren van het grootste zonnepark van Flevoland: Zonnepark Zuyderzon Almere!

Is het bouwen van een zonneweide duurzaam?

De zonnepanelen leveren minimaal negen keer meer energie dan de fabricage van het zonnepark aan CO2 heeft gekost. Het zonnepark levert voor minimaal 20 jaar groene energie.

Gaat dit ten koste van de landbouwgrond?

Nee, het terrein was bedoeld voor zware industrie, daar wordt nu schone energie geproduceerd.

Hoe zit dat met werkgelegenheid?

Zoveel mogelijk werkzaamheden zullen aan lokale bedrijven worden uitbesteed, als de aanbestedingsregels dit toelaten en de kennis en kunde lokaal te vinden zijn.