Let op! U belegt buiten AFM-toezicht
Geen prospectusplicht voor deze activiteit
U belegt buiten AFM-toezicht

Home > Nieuws > Expositorium geopend in hartje Almere Buiten

Expositorium geopend in hartje Almere Buiten

Expositorium geopend in hartje Almere Buiten

Hoe ziet een zonnepaneel er van dichtbij uit? Hoe kan een auto rijden op zonne-energie en hoe wordt stroom via de zon opgewekt? Antwoord op deze vragen krijgen kinderen in het Expositorium van Zonnepark Zuyderzon Almere, in Almere Buiten. Wethouder Jan Hoek (Duurzaamheid, Mobiliteit en Democratische Vernieuwing) van gemeente Almere opende op woensdag 17 april het Expositorium. 

Kom langs bij het Expositorium, toegang is gratis

Het Expositorium is 3 maanden lang gratis te bezoeken. Hier kunnen kinderen (én hun ouders) op een speelse en interactieve manier van alles ontdekken over de werking van zonne-energie. Ze kunnen racen met zonne-autootjes, leren over hoe energie opgewekt wordt en een zonnepaneel van dichtbij bekijken. Ook is er de ‘Muur Van Apparatuur’ te aanschouwen, die tastbaar maakt hoeveel elektrische apparaten een gemiddeld huishouden heeft. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan de campagne van Zonnepark Zuyderzon, door een poster te maken. 

Zuyderzon, iedereen kan meedoen

Het is mooi om te zien dat het zonnepark naast duurzame energie ook lokaal een bijdrage levert in de vorm van een Expositorium voor de jeugd. Het zonnepark Zuyderzon helpt de gemeente Almere om een bijdrage te leveren aan de doelstelling om een energieneutrale stad te worden”, aldus wethouder Jan Hoek van de gemeente Almere. Naast het leren over zonne-energie in het Expositorium kunnen Almeerders meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark door te investeren in een zonnepaneel. Dit kan al vanaf 50 euro in de vorm van een obligatie.  

Meer informatie

Het Expositorium is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur. Scholen, BSO’s en andere organisaties zijn ook van harte welkom en kunnen op afspraak buiten de reguliere openingstijden langskomen. Het Expositorium bevindt zich op Baltimoreplein 106, Almere-Buiten (vlak bij de bibliotheek en tegenover de Action). Meer informatie is te vinden op www.zonnepark-zuyderzon.nl of stuur een e-mail naar info@zonnepark-zuyderzon.nl

Zuyderzon Almere 

Zuyderzon Almere is een samenwerkingsverband van grondstoffen- en energiebedrijf HVC en Sunwatt. De Groene Reus - duurzame energiecoöperatie in Flevoland -  verzorgt namens Zuyderzon de financiële participatie. Volgens De Groene Reus en Zuyderzon Almere is lokale samenwerking de sleutel tot duurzaam succes. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen om inwoners uit Almere en  omgeving mee te laten profiteren van het grootste zonnepark van Flevoland:  Zonnepark Zuyderzon Almere. Informatie over het zonnepark en de participatie is te vinden op www.zonnepark-zuyderzon.nl.